Bedrijfspand met penthouse

Het verhaal achter de ontwikkeling van: Bedrijfspand met Penthouse
In opdracht van VGI heeft Japenga Architecten deze bijzondere combinatie van gebouwtypen vormgegeven.
De initiatiefnemer, zelf eigenaar van een nabijgelegen houthandel, kocht het perceel waarop een slooprijp woonhuis en loods stonden. Het naastgelegen bedrijf dat onder andere metalen stellingen produceert, wilde graag uitbreiden met een bedrijfshal en kantoorruimte.

De initiatiefnemer, op dat moment in België wonend, had de wens om samen met zijn vrouw weer in de buurt van beide zonen en hun gezinnen te kunnen wonen. Hij combineerde beide wensen in een totaal-ontwerpopdracht voor het aangekochte perceel, met een aanvullend verzoek zoveel mogelijk terras/tuinruimte rondom de woning te creëren. Het pand moest duurzaam uitgevoerd kunnen worden, gebruikmakend van industrieel materiaal als stalen, goed geïsoleerde sandwichpanelen, zonwering tegen te grote hitte en vloerverwarming. Het resultaat is een strak stalen industriegebouw met een, door de initiatiefnemer als zeer prettig ervaren, penthouse erbovenop. Een penthouse dat door de toevallige voorbijganger niet direct waargenomen zal worden, omdat het om reden van privacy en geluid terug liggend is geplaatst, waardoor er ook aan de voorkant een royale zonovergoten terrastuin is ontstaan. De warme uitstraling van het pand is gecreëerd door de schuivende zonneschermen te voorzien van gevelbekleding en lamellen in de door de eigen houthandel geleverd houtsoort western red cedar.

CategorieBedrijfspanden - Appartmenten
OpdrachtgeverVGI
LocatieGilze
StatusGerealiseerd 2015