Nieuwbouw techniekgebouw/Edulab Actemium Poort van veghel

Edulab Actemium Poort van veghel

Het door Japenga Architecten ontworpen Techniekgebouw voor het bedrijf Actemium op de Poort van Veghel nadert zijn voltooiing. Dit voorjaar kan in dit gebouw worden gewerkt aan innovaties voor de automatisering van productieprocessen voor onder andere de voedings- en logistieke industrie.

Ook zullen in de loop van dit jaar de studenten van MBO, HBO en Technische Universiteit kennis kunnen maken met het nieuwe gebouw en de erin te plaatsen technische opstellingen. Zoals op de beelden te zien is zijn de vloeren en ruimtes nu nog leeg.

Duidelijk zichtbaar is de dichte, antracietkleurige doos: de in de hoge vide zwevende “bioscoopzaal” waarin besloten (video-)presentaties kunnen worden gegeven aan klanten en studenten.

De interne openheid van het gebouw is nu ook duidelijk zichtbaar: tussen de grote open ruimte, waar straks diverse proefopstellingen komen te staan en werkplekken voor studenten en leerlingen, en de eraan gelegen kantoorruimten voor medewerkers van Actemium bevinden zich slechts glazen wanden.

De tribunetrap die beide bouwlagen verbindt is nagenoeg klaar voor gebruik: het verticale verkeer maar ook zittend de techniek aanschouwen kan op en over deze tribunetrap plaatsvinden.  Daarnaast herbergt dit element op de begane grond ook een pantry waarnaast straks een gezellige zit-plek voor medewerkers, studenten en leerlingen zal komen.

Leave a Reply